Contact Title
Δευ-Σαβ. 9:00-14:30 | Τρι-Πεμπ-Παρ 18:00-21:00

Γιατί να αγοράσεις έναν Refurbished Υπολογιστή/Laptop

Τι είναι ένας Refurbished φορητός υπολογιστής;

Οι Refurbished φορητοί υπολογιστές είναι φορητοί υπολογιστές που επιστράφηκαν από τον πελάτη λόγω ελαττωμάτων υλικού ή προβλημάτων εμφάνισης. Και οι αντιπρόσωποι επιστρέφουν αυτές τις συσκευές στον κατασκευαστή ή στις συμβαλλόμενες εταιρείες τους για επισκευή. Τα εργοστάσια στέλνουν τις συσκευές στην αγορά για πώληση μετά από επισκευή και επανέλεγχο. Αλλά στο κουτί τους, προσθέτουν μια “ανακαινισμένη” ετικέτα. Αυτοί οι φορητοί υπολογιστές προσφέρονται προς πώληση σε μεγάλους αριθμούς. Οι Refurbished φορητοί υπολογιστές, εκτός από όλο τον συνήθη έλεγχο ποιότητας που γίνεται στα εργοστάσια έχουν περάσει από διάφορα στάδια δοκιμών και ποιοτικού ελέγχου.

Τι σημαίνει ένας Refurbished φορητός υπολογιστής;

Ένας Refurbished φορητός υπολογιστής δεν είναι μεταχειρισμένος φορητός υπολογιστής. Σε αντίθεση με τους Refurbished φορητούς υπολογιστές, οι περισσότεροι μεταχειρισμένοι φορητοί υπολογιστές δεν έχουν εγγύηση. Αυτοί είναι υπολογιστές που επιστρέφονται στον κατασκευαστή για κάποιους λόγους, όπως μικρά ελαττώματα. Αυτά τα «ελαττώματα» είναι συχνά αισθητικά, όπως γρατσουνιές στο σώμα. Αυτή είναι η έννοια ενός ανακαινισμένου φορητού υπολογιστή.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για να κατανοήσετε καλύτερα την έννοια του Refurbished φορητού υπολογιστή.
Φανταστείτε ότι αγοράζετε ένα νέο φορητό υπολογιστή, τον έχετε ανοίξει και έχετε παρατηρήσει ένα πρόβλημα με την εμφάνιση ή το υλικό του. Για παράδειγμα, παρατηρείτε μια γρατσουνιά στην οθόνη του. Σε αυτήν την περίπτωση, πιθανότατα χρησιμοποιείτε την εγγύηση και επιστρέφετε τον φορητό υπολογιστή στον προμηθευτή.
Τι γίνεται όμως με το φορητό υπολογιστή που επιστράφηκε; πετάγεται σε χωματερές; Θα επισκευαστεί από την εταιρεία και θα επανακυκλοφορήσει με μοναδικό σήμα ή κείμενο σε χαμηλότερη τιμή. Αυτοί οι φορητοί υπολογιστές ονομάζονται Refurbished φορητοί υπολογιστές.

Είναι οι Refurbished υπολογιστές ασφαλείς και αξιόπιστοι; Έχει νόημα να αγοράσω ένα Refurbished laptop;

Πολλοί Refurbished φορητοί υπολογιστές έχουν έκπτωση 25-50% σε σχέση με τις αρχικές τους τιμές. Το πιο σημαντικό είναι ότι ένας υψηλής ποιότητας Refurbished φορητός υπολογιστής θα λειτουργεί σαν καινούργιος. Επίσης, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτοί οι Refurbished φορητοί υπολογιστές υποβάλλονται σε πολλές δοκιμές.
Όλα αυτά διασφαλίζουν ότι θα έχετε φορητό υπολογιστή χωρίς προβλήματα υλικού ή λογισμικού. Δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα αρχικά εξαρτήματα υλικού τους είναι καινούργια, οι Refurbished φορητοί υπολογιστές μπορούν να έχουν την ίδια διάρκεια ζωής με τους νέους φορητούς υπολογιστές. Σημαίνει ότι σου δίνουν ένα μέσο προσδόκιμο ζωής, τουλάχιστον τρία έως πέντε χρόνια. Επιπλέον, τα περισσότερα από τα Refurbished προϊόντα είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα συστήματα επεξεργασίας. Εάν δεν είναι προϊόν της Apple, θα έχει τα πιο πρόσφατα Microsoft Windows. Αυτοί οι Refurbished φορητοί υπολογιστές έχουν δοκιμαστική περίοδο και ακόμη και εγγύηση.
Τα Refurbished προϊόντα είναι αξιόπιστα αρκεί να επισκευάζονται από τον κατασκευαστή και έχουν τουλάχιστον 6-12 μήνες εγγύηση. Διαφορετικά, η γνησιότητα του προϊόντος θα αμφισβητηθεί και είναι προτιμότερο να αποφύγετε την αγορά τέτοιων προϊόντων.

Γιατί να αγοράσω Refurbished φορητούς υπολογιστές;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγοράσετε ένα Refurbished φορητό υπολογιστή. Στη συνέχεια αναφέρουμε δύο από αυτά:

1. Για να βοηθήσουμε το περιβάλλον:
Όταν αγοράζετε έναν Refurbished φορητό υπολογιστή, όχι μόνο αυξάνετε τη διάρκεια ζωής του εξαρτήματός του, αλλά βοηθάτε τελικά στη μείωση του αριθμού των υπολογιστών και των φορητών υπολογιστών που πηγαίνουν στον χώρο υγειονομικής ταφής και συμβάλλετε στο πρόβλημα των ηλεκτρονικών αποβλήτων.

2. Για να εξοικονομήσετε χρήματα:
Αν ψάχνετε για φορητούς υπολογιστές υψηλής ποιότητας και δεν έχετε αρκετά χρήματα. Οι Refurbished φορητοί υπολογιστές μπορούν να είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτά τα laptop μπορεί να έχουν μικρές γρατσουνιές λόγω μεταφοράς (σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν γρατσουνιές), αλλά σε επίπεδο τιμής και ποιότητας έχουν πολύ υψηλή αγοραστική αξία.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μεταχειρισμένων, ανοιχτών κουτιών και ανακαινισμένων φορητών υπολογιστών;

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι οι Refurbished φορητοί υπολογιστές σημαίνει ότι είναι μεταχειρισμένοι ή επισκευασμένοι φορητοί υπολογιστές, κάτι που δεν ισχύει καθόλου. Ένα ανανεωμένο προϊόν είναι ένα προϊόν που δεν έχει χρησιμοποιηθεί. Επιστράφηκαν στον κατασκευαστή και επισκευάστηκαν λόγω τεχνικού ελαττώματος στη γραμμή παραγωγής, κατ ‘αρχήν, αυτά τα προϊόντα είναι εντελώς πρωτότυπα και έχουν την ίδια ποιότητα με τα νέα. Όμως τα μεταχειρισμένα laptop καταναλώνονται και η ποιότητά του εξαρτάται από το πώς το χρησιμοποίησε ο προηγούμενος χρήστης.

Refurbished φορητοί υπολογιστές έννοια.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η εταιρεία κυκλοφόρησε το Refurbished φορητό υπολογιστή με ανανεωμένη ετικέτα μετά από αρκετές φορές από διάφορες δοκιμές και επιβεβαίωση της πλήρους υγείας του. Αυτοί οι φορητοί υπολογιστές δεν πωλούνται ως νέοι φορητοί υπολογιστές.
Οι επισκευαστές αφαιρούν κάθε φορητό υπολογιστή για να επιθεωρήσουν για κατεστραμμένα μέρη. Δοκιμάζουν την απόδοση της μπαταρίας, την οθόνη, τη μονάδα τροφοδοσίας και τις συνδέσεις. Ελέγχουν τους επεξεργαστές καθώς και τον σκληρό δίσκο και τη μονάδα οπτικού δίσκου. Τα ελαττωματικά ή χαμένα εξαρτήματα όπως η μνήμη RAM, οι πυκνωτές ή οι σκληροί δίσκοι αντικαθίστανται στη συνέχεια.
Τα Refurbishers διαγράφουν πλήρως όλα τα δεδομένα και διορθώνουν προβλήματα της συσκευής. Αυτές οι συσκευές λαμβάνουν στη συνέχεια το νέο λειτουργικό τους σύστημα, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η πιο πρόσφατη έκδοση. Τέλος, το ανακαινισμένο laptop είναι συσκευασμένο. Στη συνέχεια το πωλούν οι ίδιοι ή το στέλνουν σε έναν λιανοπωλητή.

Μεταχειρισμένοι φορητοί υπολογιστές ή Refurbished φορητοί υπολογιστές

Μεταχειρισμένοι φορητοί υπολογιστές είναι εκείνοι οι φορητοί υπολογιστές που πωλούνται λόγω κάποιων προβλημάτων. Ή απλώς επειδή ο ιδιοκτήτης θέλει να αγοράσει ένα νέο φορητό υπολογιστή με πιο ενημερωμένες προδιαγραφές. Ο φορητός υπολογιστής που δεν περνά από κανένα από τα βήματα των Refurbished φορητών υπολογιστών είναι μεταχειρισμένος φορητός υπολογιστής. Τα μεταχειρισμένα προϊόντα είναι διαβαθμισμένα, ορισμένα αγαθά που δεν χρησιμοποιούνται.

Μπορείτε να βρείτε και εσείς τον δικο σας Refurbished φορητό υπολογιστή, με την εγγύηση και αξιοπιστία της Technogate.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *